HortaHondenwandelzoektocht

Van 26 oktober tot 05 november tussen 08u00 en 18u15 kan je meedoen aan een gezellige hondenwandeling, georganiseerd door Horta met een leuke zoektocht voor alle honden en hun baasjes!

SCHRIJF JE IN via Horta.org voor de Hondenwandelzoektocht. De eerste 10.000 ingeschreven honden krijgen een leuke GRATIS GOODIEBAG!

Ben je wat later met inschrijven, niet getreurd, iedereen krijgt wat leuks! 

Kom tussen 26 oktober en 5 november je WANDELPAKKET ophalen in je Horta winkel, in Rotem is dat op de Burgemeester Henrylaan 7 en start je wandeling WANNEER HET JOU en jouw gezelschap UITKOMT. Als je recht hebt op een goodiebag mag je deze na de wandeling in de winkel komen uithalen. 

Limburg cup schapendrijven

22 &23 oktober van 8:00u tot 17:00 wordt de wedstrijd schapendrijven of de Limburg Cup met Border Collies georganiseerd door de Landelijke Gilde Kinrooi. Adres: Horkerstraat 6, 3640 Kinrooi, België  

De Limburg Cup is een wedstrijd die op 4 verschillende locaties in de maand oktober plaatsvindt. Op 22/en 23 oktober is de finale in Kinrooi.Verschillende Handlers moeten samen met hun Border collie de schapen via een parcour met hindernissen aflopen in een bepaalde tijd.Catering & Parking aanwezig. Inkom is gratis en iedereen is welkom. 

Pop-up expo 'Wolven in Limburg' van zaterdag 3 september 2022 tot zondag 30 oktober 2022

De expo geeft antwoord op belangrijke vragen als “Wat betekent de terugkeer van de wolf?” en “Waarom kiest de wolf voor Limburg?”
Aan de hand van het levensverhaal van echte wolven Naya, Roger, August en Noëlla leer je alles over het wel en wee van deze dieren. Je staat oog in oog met Roger, de in onze stad aangereden wolf en je kan zelf kijken, luisteren en voelen hoe goed jij een wolf herkent. De expo geeft antwoord op belangrijke vragen als “Wat betekent de terugkeer van de wolf?” en “Waarom kiest de wolf voor Limburg?”.
Locatie:
Kerkje Waterloos, Leverenweg 42, 3680 Neeroeteren

Openingstijden:

Woensdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, zondag van 13 tot 17 uur. Gesloten op 8 en 15 oktober.

Inkom gratis voor individueel bezoek. Geleide bezoeken € 35, 25-30 personen. Geleide bezoeken voor scholen zijn gratis, ook mogelijk op woensdagvoormiddag. 

Meer info: www.visitmaaseik.be/nl/zien-en-doen/pop-expo-wolven-limburg

Open Zondagen bij Natuurhulpcentrum Oudsbergen

Open Zondag bij Natuurhulpcentrum te Oudsbergen om 14u. Elke eerste zondag van de maand is bij Natuurhulpcentrum een ‘Open Zondag’.  Onder begeleiding van een ervaren gids kan je een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum. Enige voorwaarde is dat er per drie bezoekers één iemand lid moet worden van het Natuurhulpcentrum. Gelieve telefonisch te verwittigen op het nummer 089 85 49 06 of via het mailadres info@natuurhulpcentrum.beOPGELET: RESERVEREN IS VERPLICHT!!!

Het Natuurhulpcentrum is gelegen op de Industrieweg Zuid 2051 te Opglabbeek.

Meer info: https://www.natuurhulpcentrum.be

Deel deze pagina