Scroll naar beneden voor meer honden...

Voor een compleet overzicht van de asieldieren kunt u het beste kijken op de website of Facebookpagina van het dierenasiel zelf. De algemene info over Nederlands Limburg wordt zo snel mogelijk aangevuld.

Onderstaand aanbod wordt met regelmaat bijgehouden om u zo up-to-date mogelijk te informeren.Mocht u toch onverhoopt onjuiste informatie aantreffen, dan kunt u contact met ons opnemen via: dierenliefde@hotmail.com.

Dierenliefde Limburg is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke informatie maar proberen de informatie zo zorgvuldig mogelijk over te nemen van de dierenorganisaties.

Vicky is een kruising Chow-Chow geboren in het begin van 2011. Vicky wacht ondertussen al heel lang op een lief baasje.
Vicky heeft een prachtige bruin-zwart gemêleerde langharige vacht en heeft een schofthoogte van 47 cm. Oorspronkelijk komt Vicky uit Orihuela, Spanje, waar ze werd binnen gebracht met puppies, die allemaal geadopteerd zijn.
Momenteel bevindt Vicky zich in de opvang in België. Ze is een hele energieke dame en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Ook gaat ze graag wandelen. Haar toekomstige baasje moet wel stevig in zijn schoenen staan want ze is sterk, maar met de juiste begeleiding en rust en regelmaat zal dat helemaal goed komen.
Vicky kan goed met soortgenoten omgaan, maar wordt het liefste geplaatst bij een onderdanige reu.
Ook is ze waaks en als ze denkt dat er iets niet in orde is, zal ze zeker blaffen! Maar ook hierin is Vicky goed corrigeerbaar.
Vicky zoekt een baasje die haar regelmaat en een consequente opvoeding/ begeleiding kan geven.
Vicky is heel graag buiten dus een tuin is zeker een must. Een blokje om in een drukke buurt of stad is voor haar niet haalbaar.
Met katten kan ze beslist niet om gaan.Voor meer info kan u mailen naar: adopties.lorea@hotmail.com of via: info@lorea.be of via het contactformulier op de website https://lovingrescuedanimals.weebly.com/.
U kunt ook bellen naar 0475 89 14 89. Wilt u dan wel even een berichtje inspreken zodat we u kunnen terugbellen als u hulp nodig heeft bij het één of ander.

Henkie is een Lhasa Apso en werd geboren op 17-01-2016. Henkie is een leuke en lieve reu die, na een hobbelig verleden, op zoek is naar een liefdevol thuis.
Henkie is door een inbeslagname in dierenasiel Genk binnengebracht samen met nog enkele andere hondjes. Ze werden gebruikt voor de fok, maar kregen niet de juiste verzorging. Henkies vacht was vervild, hij had kale plekken op zijn lijf en zijn ogen waren er slecht aan toe. Toch kwam gelijk zijn vrolijke en vriendelijke karakter naar boven ondanks dat hij in een nieuwe omgeving terecht kwam en zijn zicht vrijwel volledig ontbrak. Hij onderzocht zijn nieuwe plekje en was blij met de aandacht die hij kreeg. Hij is ook erg speels en vindt alle speeltjes leuk
Op dit moment zit Henkie in een gastgezin waar hij veel liefde krijgt, hondenvriendjes heeft en ook de nodige medische zorg ontvangt. Ondertussen is hij gecastreerd, is zijn rechteroogje weggenomen en is zijn huid en vacht onder handen genomen. Om zijn andere oog te behouden wordt hij dagelijks intensief gezalfd en in de nabije toekomst heeft hij nog een operatie aan zijn knie nodig. We zoeken baasjes die deze zorg verder willen opvolgen. In een nieuw thuis heeft Henkie veel baat bij een ander hondje en zullen aspecten zoals zindelijkheid en wandelen aan de riem verder opgebouwd moeten worden. In het gastgezin heeft hij hier al veel stappen in gemaakt.
Samengevat: Henkie
Ras: Lhasa Apso
Leeftijd: 6 jaar
Karakter: zachtaardig, vriendelijk, onderzoekend, levensgenieter
Aandachtspuntjes: Henkie heeft medische zorg nodig voor zijn oog en een toekomstige operatie aan zijn knie
Andere dieren: ja, Henkie wordt uitsluitend geplaatst bij een andere hond.
Kinderen: vanaf 10 jaar
Extra vereisten: omheinde tuin

Heeft u interesse in deze lieve man? Stuur dan snel een mailtje naar info@dierenasielgenk.be
Ps: Henkie is niet zielig!!

Deze grote, vriendelijke kruising van 40 kg heet Dino. Dino is een tijd geleden door Dierenasiel te Born herplaatst toen zijn baasje overleden was. Bij het 2e baasje ging het niet meer omdat ze te weinig tijd voor hem hadden en het uitval gedrag naar andere honden een groot probleem werd.

Dino is een ontzettend lieve, aanhankelijke, vrolijke hond naar mensen. Hij kan het ook goed vinden met kinderen. Binnenshuis is het een ontzettende lieverd en is hij graag in de buurt van mensen. Maar een groot aandachtspunt van Dino is zijn gedrag buiten aan de riem naar andere honden. Hij is gewend aan de muilkorf en laat deze goed omdoen. Ook lijkt hij er buiten heel weinig last van te hebben.
Dino zoekt een baas die stevig in zijn schoenen staat. Iemand die hem fysiek aankan met uitlaten (zeker als hij uitvalt is hij heel sterk). Mensen met een goed omheinde tuin in een buurt met heel weinig andere honden zou voor hem het beste zijn.

Asiel
Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl

Deel deze pagina

BO
BO