Scroll naar beneden voor meer honden...

Voor een compleet overzicht van de asieldieren kunt u het beste kijken op de website of Facebookpagina van het dierenasiel zelf. De algemene info over Nederlands Limburg wordt zo snel mogelijk aangevuld.

Onderstaand aanbod wordt met regelmaat bijgehouden om u zo up-to-date mogelijk te informeren.Mocht u toch onverhoopt onjuiste informatie aantreffen, dan kunt u contact met ons opnemen via: dierenliefde@hotmail.com.

Dierenliefde Limburg is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke informatie maar proberen de informatie zo zorgvuldig mogelijk over te nemen van de dierenorganisaties.

Clyde heeft baas

Clyde is een Newfoundlander, zwart/wit, reu geboren 28/06/2012.
Clyde werd in beslag genomen voor verwaarlozing en kwam in het asiel terechtmet heel veel klitten. Clyde heeft zijn hele leven lang in een ren opgesloten gezeten,en kent vermoedelijk dus weinig van een leven in huis. Toch is Clyde in hetasiel volledig zindelijk en gedraagt hij zich voorbeeldig! Enkel vertoont hijwel stress gedrag waarbij hij probeert in de eigen staart te bijten metnatuurlijk letsels aan zijn staart tot gevolg... In het asiel hopen ze dat hijbij zijn nieuwe baasjes, kan genieten in een nieuwe omgeving waar hij kan gaanwandelen, veel aandacht zal krijgen en veel minder stress moet ervaren. EenKong doet alleszins al even wonderen voor dit gedrag maar dat is natuurlijk eentijdelijke oplossing.
Clyde wordt liever niet met kinderen geplaatst omdat er te weinig achtergrondgekend is bij het asiel.
Clyde woonde 'samen' met een jack Russel, maar dit hondje zat niet mee in dekennel maar wel erbuiten. Clyde loopt in het asiel ook op een speelweidewaarbij hij via tralies contact met andere honden kan hebben, wat voor hetmerendeel vrij ok verloopt.
Of Clyde effectief kan samenleven in 1 ruimte met een andere hond is echtergeen zekerheid.
Gezien zijn leeftijd en de ellende die Clyde al heeft moeten meemaken, zoektdierenasiel vzw In Nood een nieuwe baas waar geen andere dieren zijn en waarhij echt vertroeteld kan worden.
Bij interesse mag er gemaild worden naar: sofie@vzwdiereninnood.be met eenduidelijk beschrijving van de thuissituatie alsook waarom je denkt dat Clyde de ideale match voor jou zou zijn!

Bange Benji heeft een thuis gevonden

Benji is een zeer bange, Border Collie en zoekt een baasje via VZW Dieren in Nood. Benji werd afgestaan aan het asiel omdat de baasjes niet meer voor hem konden zorgen. Benji is 4 jaar en nog niet gecastreerd. Het probleem is dat deze prachtige jongen van alles en iedereen bang is. Benji kende dan ook alleen zijn eigen baasje. Vreemde mensen zijn voor Benji ontzettend eng. Hij kent dan ook niets van de buitenwereld. Alles buiten is nieuw, eng en erg stresserend. Benji kent geen andere dieren, op een papegaai na. Stilaan wordt hij wel nieuwsgierig Naan de andere sociale dieren in het asiel. Benji kent geen Riem.. Dat is nog een aandachtspunt. Benji is op zoek naar een rustig thuis en een baasje daie ontzettend geduldig en lief voor hem is. Het is ook nodig dat de nieuwe baasjes met hem aan de slag willen. De nieuwe baas van Benji zal ook ervoor moeten openstaan om met een gedrachtstherapeut aan de slag te gaan. Benji heeft veel liefde maar ook heel veel geduld nodig. Liefst een ervaren baasje die deze onzekere jongen goed kan begeleiden. Benji is zo onzeker dat hij mogelijk kan happen uit angst. Benji is wegens zijn jonge leeftijd erg speels. Bij interesse mag je contact opnemen met: sofie@vzwdiereninnood.bemet vermelding van je thuissituatie en je motivatie.

Harry gaat binnenkort naar een individuele hondentraining

In de dierenopvang van Dieren in nood te Kinrooi zit Harry. Harry is een grote knappe stoere kruising Stafford van 6 jaar. Harry kwam in het asiel na een inbeslagname bij een organisatie die allemaal moeilijk plaatsbare honden uit heel Europa wou opvangen en herplaatsen. Helaas kon de organisatie niet voldoende voor de dieren zorgen waardoor Harry en zijn medelotgenoten, die ook opgevangen werden, niet meer in goede omstandighedenkonden vertoeven. Alle dieren aanwezig werden door politie en dierenwelzijn in beslag genomen werden en werden naar vzw dieren in nood gebracht.Harry komt oorspronkelijk uit Roemeniƫ en het is moeilijk geweest voor vzw Dino om wat achtergrondgeschiedenis te achterhalen. Waarschijnlijk heeft Harry wel een tijdje in Belgiƫ bij een gezin gewoond. Waarom hij daar weg moest, is niet geweten. Harry heeft toch wel een individuele aanpak nodig en en baas die hem de baas kan. De nieuwe baas heeft, bij voorkeur, kennis van honden... Iemand die weet hoe die de lichaamstaal van een hond moet lezen en weet hoe met honden om te gaan. Harry kan nog dingen bijleren maar daarvoor zal zijn baas tijd nodig hebben. Harry is een heerlijke hond en zijn vertrouwenspersoon is alleen maar vol lof over hem. Harry geniet van positieve aandacht en is dolgelukkig als hij mag ronden en op de speelweide. Harry is een Roemeense straathond, een hond is die erg op zijn ruimte en vrijheid gesteld is, en echt een top uitbreker is.Daarnaast is hij ook een erg sterke hond die heel hoog kan springen. Een thuis met grote tuin en hoge stevige omheining (zeker 2 meter ) is een must. Ook waakt Harry zeer goed, dus niemand komt je terrein ongemerkt op. Harry is gecastreerd en wordt niet geplaatst bij kinderen en andere dieren. Heb je interesse om Harry te adopteren? Stuur dan een mail naar: sofie@vzwdiereninnood.be met een duidelijk beschrijving van je thuissituatie en waarom je denkt dat Harry voor jou een goede match is. Meer info: vzwdiereninnood.be/adoptie

Deel deze pagina